Stadsdeelvoorzitter Zuid Flora Breemer op bezoek bij de Talententent MZM

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde de Talentent Zuid een Zomer Kunstkamp voor de kinderen uit de Rivierenbuurt. Als locatie mocht de Talententent gebruik maken van basisschool de Rivieren.

Internationaal Kinder Kunstmuseum
Onder begeleiding van docenten Marit en Roua maakten 18 deelnemende kinderen samen een museum, waarvoor ze alles zelf deden: de uitnodigingen maken, stoffen verven (met natuurlijke verf) voor de tent en voor eigen t-shirt, kunstwerken schilderen en plakken en gezonde drankjes en hapjes maken voor de opening. Het museum kreeg de naam Internationaal Kinder Kunstmuseum.

Feestelijk start
Het kamp duurde van maandag tot en met donderdag en tussen de middag werd er (gezond) geluncht, meestal lekker buiten.

Op de opening donderdag kwamen ouders, broertjes en zusjes kijken. Ook Dynamo’s directeur bestuurder Jael van der Heijden was van de partij; net als stadsdeelvoorzitter Flora Bremer.

Zo begonnen we op een heel feestelijke manier aan de zomervakantie!

MidZomerMokum, een zomervakantie vol sport, kunst, theater, muziek en techniek!

Vanaf 16 juli is het weer tijd voor MidzomerMokum. Doe ook mee! Er is sport, muziek, theater, kunst, techniek en nog veel meer voor iedereen tot 23 jaar. Overal in Amsterdam, dus ook bij jou in de buurt. Ook in Oost en Zuid is er een uitgebreid programma!
Meedoen is bijna overal gratis.

Voor Midzomermokum werken we nauw samen met aanbieders uit de buurt. Op de Talentententwebsite en Midzomermokum vind je een mooi overzicht van alles wat er te doen is deze zomervakantie!

Speksteen maken en vrije instuif

Zo is er op maandag 18 juli ’s middags het Circus Kristal op het Albert Wittenbergplein voor kinderen tot 12 jaar. Maar er is nog veel meer, waaronder speksteen maken, een silent disco en graffiti spuiten.

Ook niet ter missen Ajax clinics in Zuid, door de Ajax foudation, of het zomerkunstkamp in de Rivieren. En de vrije instuif activiteiten bij meergeneratieplein Goudestein voor 0 tot 100 jarigen!

BMX, skateboarden en freerunning

De Urban Sports Week Amsterdam keert dit jaar terug! Doe van 18 t/m 29 augustus mee aan Urban sporten als BMX, inlineskaten, skateboarden, freerunning, breaking en 3×3 basketbal! Zie: www.uswa.nl.

Doe mee!

Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op de flyers en posters die in de buurten en op scholen verspreid worden. Of check de website van Talententent, de pagina van OostBeweegt of op MidzomerMokum.

De gemeente Amsterdam organiseert het programma samen met vele partners. Meedoen is bijna overal gratis. Hopelijk zien we je bij een van de activiteiten!